Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Muškarac iz Kuršanca prosjačio ispred Kauflanda. Sud ga 'prognao' iz Varaždina i kaznio sa sto kuna
Duško Jaramaz/Pixsell; Borna Filić/Pixsell

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

Muškarac iz Kuršanca prosjačio ispred Kauflanda. Sud ga 'prognao' iz Varaždina i kaznio sa sto kuna

Troškove sudskog postupka optuženi ne mora platiti jer bi, piše u presudi, time bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje.

Općinski sud u Varaždinu danas je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete početkom rujna kojom se M.O. (23) iz Kuršanca proglašava krivim zbog prosjačenja na području Varaždina, piše Varaždinski.

Kako piše u presudi, M.O. je početkom siječnja tekuće godine ispred Kauflanda tražio od prolaznika i kupaca milostinju u vidu novca te je na taj način 'prikazivao svoje materijalno i socijalno stanje kao teško, što je izazvalo negodovanje građana'.

Okrivljenik se na ročište nije odazvao.

Varaždinski sud odlučio ga je zbog prosjačenja kazniti sa sto kuna kazne te mu je uz to izrekao i mjeru udaljenja s područja grada Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

- Za počinjeni prekršaj mu je izrečena novčana kazna u niskom novčanom iznosu iz razloga što je lošeg imovnog stanja. Mjera udaljenja mu je izrečena jer se okrivljeni uprno ponaša na nedopustiv i neprihvatljiv način - piše u obrazloženju presude.

Ako se M.O. na tu mjestu ogluši, prijeti mu novčana ili zatvorska kazna. Troškove sudskog postupka optuženi ne mora platiti jer bi, piše u presudi, time bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od 8 dana, piše Varaždinski.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!