Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POLICIJSKA BRUTALNOST Optuženi međimurski policajci koji su prilikom privođenja pretukli muškarca
Ivo Cagalj/Pixsell

NEMILI DOGAĐAJ U PIŠKOROVCU

POLICIJSKA BRUTALNOST Optuženi međimurski policajci koji su prilikom privođenja pretukli muškarca

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo, bacili oštećenika na tlo i nastavili udarati nogama po tijelu, pri čemu je zadobio osobito tešku ozljedu - razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu

Protiv dvojice policajaca u dobi od 29 i 35 godina Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Prema optužnici, policajci su 10. siječnja 2018. u međimurskom romskom naselju Piškorovcu oštećenika prilikom privođenja izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama, nogama i policijskim palicama po cijelom tijelu. Potom su ga strpali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo, bacili oštećenika na tlo i nastavili udarati nogama po tijelu, pri čemu je zadobio osobito tešku ozljedu - razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu. Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se još i da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu oštećeniku rekao da će ga nagraditi ako ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!