Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PIROMAN NA GROBLJU Izgorjelo 46 čempresa, oštećeno 18 spomenika i ograda groblja
Ilustracija/Dario Horvat

požari na groblju u hodošanu

PIROMAN NA GROBLJU Izgorjelo 46 čempresa, oštećeno 18 spomenika i ograda groblja

U razmaku od nekoliko sati izbila dva požara na groblju u Hodošanu

U petak, 13. rujna 2019. godine oko 16 sati i 30 minuta na mjesnom groblju u Hodošanu, Grobljanskoj ulici, izbio je požar. U požaru je izgorjelo 16 čempresa visine oko 3 metra te je pritom oštećena ograda groblja i pet nadgrobnih spomenika.  

- Očevidom na mjestu događaja uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske, utvrđeno je da je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom - javlja međimurska policija.

Istog dana u 20 sati i 15 minuta Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske, ponovno je zaprimio dojavu o požaru na groblju u Hodošanu.

Novi požar izbio je nedaleko prethodne lokacije te je u njemu izgorjelo 30 čempresa visine od 2,5 do 3 metra uz oštećenje ograde i 13 nadgrobnih spomenika. 

- Oba požara ugasili su pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Visina materijalne štete za sada nije poznata. Očevidom je utvrđeno kako je i ovaj požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnijom.  

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari - kažu u policiji.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!