Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POTVRĐENA OPTUŽNICA Muškarac optužen za spolnu zlouporabu djeteta, prijeti mu do 10 godina zatvora
Sanjin Strukić/Pixsell; Ilustracija

ODLUKA SUDSKOG VIJEĆA

POTVRĐENA OPTUŽNICA Muškarac optužen za spolnu zlouporabu djeteta, prijeti mu do 10 godina zatvora

Optuženi je počinjenje kaznenog djela porekao...

Optužno vijeće Općinskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu protiv D.K.-a s područja Varaždinske županije zbog kaznenog djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, piše Varaždinski.hr.

Optužnicu je krajem travnja ove godine podignulo varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo.

D.K. se tereti prema članku 158. stavku 6. kaznenog zakona koji se poziva na članak 158. stavak 2. koji glasi: 'Tko nad djetetom mlađim od petnaest godina izvrši bludnu radnju, ili ga navede da izvrši bludnu radnju s drugom osobom ili da nas samim sobom izvrši bludnu radnju, kaznit će se zatvorom od jedne do osam godina'.

Članak 158. stavak 6. pak glasi: 'Tko djelo iz stavka 2. ovog članka počini uz primjenu sile ili prijetnje, obmane, prijevare ili zloupotrebom ovlasti ili teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina'.

D.K. je počinjenje kaznenog djela porekao, a njegov je branitelj, piše u optužnici, naveo kako smatra da iz dokaznog materijala, na kojem se optužnica temelji, ne proizlazi osnovana sumnja da bi okrivljenik počinio kazneno djelo za koje je optužen.

Optužno vijeće odlučio je da 'prikupljeni dokazi upućuju u dovoljnoj mjeri na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a okrivljeni će na raspravi biti u mogućnosti iznijeti cjelokupnu obranu pred sudom i predlagati izvođenje dokaza, te će se nakon provođenja svih dokaza i utvrđivanja svih relevantnih činjenica pokazati je li okrivljeni odgovoran za ono što mu se optužnim aktom stavlja na teret'.

Žalba na ovo rješenje Optužnog vijeća nije moguća, piše Varaždinski.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!