Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ZAVRŠIO U ZATVORU Za 500 eura u kamper vozilu prevozio migrante, uhvaćen u Međimurju
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

laka zarada

ZAVRŠIO U ZATVORU Za 500 eura u kamper vozilu prevozio migrante, uhvaćen u Međimurju

Za unaprijed obećanu naknadu od 500 eura preuzeo na prijevoz u kamper vozilo radi ilegalnog prelaska u Republiku Sloveniju državljane Iraka i državljane Irana. No, dalje od Međimurja nije išlo...

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 2. rujna provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Rumunjske (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnjak 1. rujna 2019. na području Zagreba, za unaprijed obećanu naknadu od 500 eura preuzeo na prijevoz u kamper vozilo radi ilegalnog prelaska u Republiku Sloveniju državljane Iraka i državljane Irana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, te pristupio na granični prijelaz Banfi gdje su ga policijski službenici spriječili u daljnjem prijevozu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 45-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega - priopćili su iz DORH-a.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!