Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POTVRĐENA OPTUŽNICA Smiljana Srnec do daljnjeg u pritvoru: 'Nisam kriva za ubojstvo svoje sestre'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TIJELO U ŠKRINJI

POTVRĐENA OPTUŽNICA Smiljana Srnec do daljnjeg u pritvoru: 'Nisam kriva za ubojstvo svoje sestre'

Sud je potvrdio optužnicu Smiljani Srnec koja ju tereti da je ubila sestru i 19 godina je držala u zamrzivaču

Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) koja do daljnjega ostaje u pritvoru. Ona je jutros u pratnji policije stigla na Županijski sud u Varaždinu. 

- Nemam komentara, ali nisam - odgovorila je kratko na pitanje je li kriva za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić (23) 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači ove godine. Smiljana je prilikom dolaska u ruci nosila maramicu. 

Optužno vijeće zaključilo je da ima dovoljno dokaza za suđenje jer postoji osnovana sumnja da je počinila zločin koji joj tužiteljstvo stavlja na teret. Nije još poznato kad će suđenje početi. 

Županijski sud u Varaždinu odlučivao je o tome hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec. 

Jedna od opcija bila je i da Županijski sud optužnicu vrati na doradu tužiteljstvu koje pak smatra da ima dovoljno dokaza da je Smiljana s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće.  

Vjeruju da će otisci prstiju i DNK pronađeni u zamrzivaču uvjeriti sudsko vijeće da je Smiljana, koja se brani šutnjom, ubila tri godine mlađu sestru. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!