Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
OPASNA DJEČJA IGRA Palili papire: Veliki požar skladišta u centru Preloga izazvala su djeca
Dario Horvat

otkrila ih policija

OPASNA DJEČJA IGRA Palili papire: Veliki požar skladišta u centru Preloga izazvala su djeca

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna

Kako smo već ranije izvijestili u subotu, 17. kolovoza 2019. godine nešto prije 21 sat na Trgu Slobode u Prelogu, izbio je požar u napuštenom skladištu, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu.

Vezana vijest

Prelog, požar POŽAR KAKAV SE NE PAMTI VIDEO I FOTO Pedeset hrabrih vatrogasaca lokaliziralo požar u Prelogu, dežurali cijelu noć

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dva djeteta oko 19 sati na drvenom podu tavana palili razne papire, koje su potom samo djelomično pogasili te bez da su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena, izašli su iz skladišta. Nakon toga vatra se razbuktala i proširila na krovište objekta. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavit će se posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ u svezi kaznenog djela „teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ - kažu u policiji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!