Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DOVRŠENA ISTRAGA Sukob u Sitnicama: Kamen koji je pogodio policijskog službenika bacilo dijete
Miroslava Novak

PODIGNUTE SU KAZNENE PRIJAVE

DOVRŠENA ISTRAGA Sukob u Sitnicama: Kamen koji je pogodio policijskog službenika bacilo dijete

Službenici Policijske uprave međimurske napadnuti su prilikom intervencije u romskom naselju Sitnice kod Murskog Središća.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, a vezano uz događaj u subotu, 10. kolovoza, u Murskom Središću, Ulici Sitnice, gdje su policijski službenici Policijske uprave međimurske napadnuti prilikom intervencije, sumnja se da su 37-godišnjakinja i 18-godišnjak počinili kazneno djelo 'napad na službenu osobu' te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

Vezana vijest

Policija Sitnice NAPAD NA POLICAJCE VIDEO Objavljena snimka sukoba: Mještani u Sitnicama gađali policajce kamenjem

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'prijetnja', protiv 53-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je u ponedjeljak, 12. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok mu je sudac istrage odredio zadržavanje u istražnom zatvoru. Nadalje, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika i narušavanje javnog reda i mira građana), protiv 31 i 22-godišnjaka podnijeti su optužni prijedlozi Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) - stoji u priopćenju.

Ujedno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kamen koji je pogodio policijskog službenika bacilo dijete. Zbog počinjenja kaznenog djela 'napad na službenu osobu' za dijete podnijet će se opće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!