Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
VIDEO Pojavile se nove snimke sukoba u Sitnicama: 'Vojnik sam Republike Hrvatske'
Screenshot/Večernji list

napad na policajce

VIDEO Pojavile se nove snimke sukoba u Sitnicama: 'Vojnik sam Republike Hrvatske'

Na jednoj od snimki može se vidjeti prepirka policajca i jednog civila.

Nakon dojave građana policajci su došli u subotu oko 15:45 u romsko naselje Sitnice kod Murskog Središća, te su tamo bili napadnuti i ozlijeđeni. 

Policajci su zatekli 31-godišnjaka i zamolili ga da stiša glazbu, no on ih je počeo vrijeđati. Primijenili su nad njim sredstva prisile, što se nije svidjelo 18-godišnjaku i 37-godišnjakinji koji su fizički nasrnuli na policijske službenike. U vrijeđanju im se pridružio 22-godišnjak, a 53-godišnji mještanin počeo im je prijetiti. Snimka incidenta objavljena je na Facebook stranici Želim normalan život u Međimurju, a u međuvremenu čitatelj je Večernjem listu poslao nove snimke, koje možete pogledati ovdje.

Na jednoj od njih može se vidjeti prepirka policajca i jednog civila.

- Vojnik sam Republike Hrvatske - kaže čovjek.

- Ja sam tebi izdao naredbu da se makneš. Prvi put sam te opomenuo, drugi put te više ne budem opomenuo, išel budeš nama u postaju - kaže policajac.

- Za vrijeme postupanja i privođenja uhićenih osoba do službenog vozila oko policijskih službenika se okupila veća skupina građana koji su glasno negodovali, a više je osoba gađalo policijske službenike kamenjem. Jedan kamen pogodio je policijskog službenika. Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola, objavila je PU međimurska te navode kako se nastavljaju kriminalistička istraživanja. 

Napadi na policijske službenike u Međimurju nisu rijetkost. Posljednji slučaj prije ovog dogodio se u ponedjeljak 5. kolovoza oko ponoći u Pribislavcu, gdje je 38-godišnji muškarac fizički nasrnuo na policijske službenike Policijske postaje Čakovec, koji su stigli nakon dojave o obiteljskom nasilju.

Napadnuti su prilikom izdvajanja nasilnika iz obitelji i privođenja na kriminalističko istraživanje. Lakše su ozlijeđeni policijski službenik i 38-godišnjak. Inače, u Međimurje je u protekla dva mjeseca stiglo novih 27 policajaca, čime su, kažu u MUP-u, ispunjene najave potpredsjednika Vlade i ministra Davora Božinovića o povećanju broja policijskih službenika za područje Policijske uprave međimurske.

Ministar je to najavio nakon prosvjeda 'Želim normalan život' u Čakovcu, na kojem se, uz ostalo, govorilo i o napadima na policajce u romskim naseljima. Napadi se uglavnom događaju prilikom intervencija nakon dojava građana o narušavanju javnog reda i mira te nasilja u obitelji, a napadači su najčešće pod utjecajem alkohola. Policajce gađaju kamenjem, grizu, nasrću na njih palicama i sjekirama...

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!