Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SUD U ČAKOVCU Vikao na socijalnu radnicu jer ga je 'pravila budalom', kažnjen s 304 kune
Dusko Jaramaz/PIXSELL

MUŠKARAC IZ PRIBISLAVCA

SUD U ČAKOVCU Vikao na socijalnu radnicu jer ga je 'pravila budalom', kažnjen s 304 kune

Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Zbog narušavanja javnog reda i mira na hodniku i u uredu Centra za socijalnu skrb u Čakovcu Zoran H. (38) iz Pribislavca kažnjen je na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu s 304 kune. 

Taj korisnik socijalne pomoći je 22. veljače prošle godine vikao i galamio na socijalnu radnicu nezadovoljan rješenjem o socijalnim primanjima, čime je uznemirio djelatnike Centra i otežao im rad. 

Optužni prijedlog podnijela je PU međimurska. Priznao je sve za što ga se tereti, a pokušao se opravdati time što ga je, po njegovu mišljenju, socijalna radnica "pravila budalom". 

Rekao joj je da ima malu socijalnu pomoć, a ona se "pravila da ga ne razumije". Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja. 

Već prije kažnjavani Zoran H. ne mora platiti sudske troškove jer je nezaposlen. Ukoliko u roku 30 dana plati dvije trećine dosuđenog iznosa, smatrat će se da je kazna plaćena u cjelosti. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!