Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KRIVOTVORILI DOKUMENTE Žena (29) dvije godine primala nepripadajuću porodiljnu naknadu
PIXSELL

ODO ČAKOVEC

KRIVOTVORILI DOKUMENTE Žena (29) dvije godine primala nepripadajuću porodiljnu naknadu

Vlasnik (50) knjigovodstvenog obrta je za ženu (29) izradio potvrdu o plaći s neistinitim podacima. Sve zbog porodiljne naknade...

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1990., 1985. i 1969.) zbog počinjenja kaznenih djela krivotvorenja isprave i poticanja na to kazneno djelo.

Optužnicom se 34-godišnjaka tereti da je u prosincu 2015. godine u Čakovcu, s ciljem da 29-godišnjakinja ostvari pravo na porodiljnu naknadu u nepripadajućem iznosu, zatražio od 50-godišnjeg vlasnika knjigovodstvenog obrta, da za razdoblje od svibnja do studenog 2015. godine izradi neistinitu potvrdu o isplaćenoj plaći 29-godišnjakinji u trgovačkom društvu u kojem je bila direktorica, iako joj u tom razdoblju nije isplaćena niti jedna plaća.

Okrivljeni 50-godišnjak izradio je potvrdu o plaći u koju je unio neistinite podatke o visini isplaćene plaće 29-godišnjakinji u iznosu većem od ukupno 16.000,00 kuna, koju su potom 29-godišnjakinja i 34-godišnjak kao odgovorne osobe trgovačkog društva potpisali i ovjerili pečatom društva.

Okrivljenu 29-godišnjakinju tereti se da je takvu neistinitu potvrdu predala nadležnom zavodu za zdravstveno osiguranje uz zahtjev za isplatu naknade plaće za korištenje obveznog porodiljnog dopusta i tako ishodila da joj se tijekom 2016. i 2017. godine isplaćuje naknada za porodiljni dopust u nepripadajućem iznosu - javlja Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!