Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
INCIDENT ZASJENIO POSJET Predstavnici Roma probleme rješavali kišobranima
Facebook/Željko Balog

SUKOBILI SE BALOG I ORŠUŠ

INCIDENT ZASJENIO POSJET Predstavnici Roma probleme rješavali kišobranima

- Ozlijeđeni su mi usnica i nos, a napad sam prijavio policiji - rekao nam je Matjaš Oršuš

Kao što smo već izvijestili, danas je u romskom naselju u Pribislavcu došlo do fizičkog sukoba između Željka Baloga i Matjaša Oršuša. Sve to odvijalo se prilikom obilaska naselja radne skupine Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina koju je predvodio Milorad Pupovac.

Vezana vijest

Pribislavec sukob SUKOB U PRIBISLAVCU VIDEO Prilikom posjeta Kajtazija i Pupovca, sukobili se Željko Balog i Matjaš Oršuš! Obojica su uhićeni

Oba su sudionika ovog događaja kasnije privedena u PU međimursku, a Oršuš je naknadno pušten te se, nakon što mu je ukazana pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, pojavio i na konferenciji za novinare održanoj nakon radnog sastanka u Međimurskoj županiji.

Ne želeći zauzeti mjesto pred mikrofonom, novinarima je kratko poručio da je napadnut od osobe koja je podržala prosvjed Želim normalan život, zbog čega se, prema njegovim riječima, Romi nisu odazvali prosvjedu. Istaknuo je da i on želi normalan život ukoliko su Županija i ostale institucije spremne maknuti osobe koje su ga ozlijedile.

Za naš portal potom je rekao: - Jutros smo s predstavnicima saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina obišli romska naselja Kuršanec i Pribislavec. Posjet Kuršancu protekao je bez ikakvih problema, obavili smo radni sastanak i niz konstruktivnih razgovora nakon čega smo produžili za Pribislavec.

Za vrijeme obilaska tog naselja pojavio se Željko Balog u pratnji još jedne osobe, snimajući nas mobitelom i provocirajući. Kako bi izbjegli mogući incident, pozvao sam policiju, ali me prije nego što su oni došli Balog na ulasku u dvorište jedne kuće udario kišobranom i ozlijedio. Napad sam prijavio policiji i zatražio liječničku pomoć - rekao je Oršuš koji kaže da su mu ozlijeđeni usnica i nos.

Pozvao je policiju da odradi posao kako treba te da počnu od osobe koja je odgovorna za ono što se događa u Međimurju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video