Afera Hipokrat – Đuro Pervan: Nikad nisam surađivao sa Farmalom!

Liječnik Đuro Pervan iz Čakovca kaže da se njegovo ime pogreškom našlo na crnoj listi liječnika koji su obuhvaćeni akcijom Hipokrat.

– Iznenađen sam jer nikad nisam surađivao s tvrtkom Farmal na način da sam uzimao bonove ili odlazio na plaćena putovanja. Njihove sam lijekove rijetko propisivao, gotovo najmanje od svih farmaceutskih kuća. No, bilo je pokušaja s njihove strane. Oni su poznati po tome – kazao je Đ. Pervan te dodao da nitko iz policijskih krugova ili iz USKOK-a s njim nije kontaktirao.

– Moguće je da sam negdje na popisu Farmala kao liječnik s kojim su pokušali surađivati ili to planiraju. Ne znam doista o čemu je riječ. (Agencija Vlm)

Jutarnji list posjeduje imena i prezimena liječnika koje USKOK istražuje zbog primanja mita. Pokušali su stupiti u kontakt sa svim liječnicima, no na telefon im se javilo njih osmero. Svi oni tvrde da nisu upoznati s činjenicom da se njihovo ime nalazi na popisu osoba nad kojima se obavlja istraga i objašnjavaju kako lijekove propisuju po svojoj savjesti i bez ikakvih pritisaka.

Uobičajeno je i legalno, kažu, da im farmaceutske tvrtke plaćaju kotizacije za stručna putovanja i kongrese. No, demantiraju da ih je itko potkupio ili da su zbog toga više izdavali lijekove Farmala. Na crnoj listi je osoba i jedna tvrtka. Pod istragom je tvrtka Farmal s odgovornom osobom Draženom Dedijem, uprava, direktori i trgovački putnici Farmala. Na popisu je 49 liječnika iz svih krajeva Hrvatske, a među njima je i liječnik iz Čakovca Đuro Pervan. Cijeli popis pogledajte na Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije