Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SUĐENJE KATALENIĆU Brani se neubrojivošću, čeka se rezultat novog vještačenja
Varaždinski.hr, PIXSELL

SPOLNO ISKORIŠTAVANJE DJECE

SUĐENJE KATALENIĆU Brani se neubrojivošću, čeka se rezultat novog vještačenja

Poznati pjevač uhićen je, dva puta, u svibnju 2015. godine. Godinu i pol kasnije počelo je suđenje, koje je radi zaštite žrtava zatvoreno za javnost.

Suđenje poznatom pjevaču Josipu Kataleniću (37) za kaznena djela iz domene spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece i dalje je u tijeku na Općinskom sudu u Varaždinu. 

U ovome trenutku, doznaje Varaždinski.hr, određeno je novo vještačenje oko njegove ubrojivosti, budući da se raniji vještaci nisu usuglasili u vezi toga pitanja.

Na teret mu se stavlja čak desetak djela. Dvije optužnice, ona varaždinska, vezana uz skidanje dječje pornografije, i ona čakovečka, vezana uz mamljenje djece zbog zadovoljavanja spolnih potreba - spojene su i vode se kao jedan kazneni postupak.

Katalenić je uhićen u svibnju 2015., i to dva puta u kratkom vremenu, a suđenje je počelo u studenom iduće godine. 

Na posljednjoj održanoj raspravi optužba i opunomoćenici oštećenika predložili su čitanje materijalnih dokaza i iskaza svjedoka, no obrana se s time nije složila, već je zatražila izdvajanje određenih dokaza za koje su smatrali da su nezakoniti. Sud je rješenjem odbio izdvajanje tih dokaza, ali je strankama dao pravo na žalbu na rješenje. 

Sada se čeka vještački nalaz, a sljedeća rasprava zakazana je za 25. listopada. S obzirom na to da se postupak vodi zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece, suđenje je zatvoreno za javnost, piše Varaždinski.hr

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Vezani članci

Reci što misliš!