Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NESREĆE U MEĐIMURJU Za vikend čak sedam nesreća s ozlijeđenim osobama
Ilustracija/Igor Soban/PIXSELL

OSAM NESREĆA ZA VIKEND

NESREĆE U MEĐIMURJU Za vikend čak sedam nesreća s ozlijeđenim osobama

Sedam sudionika nesreća u Međimurju bilo je pod utjecajem alkohola, a 'rekorder' je imao 1,73 promila u nesreći između Turčišća i Domašinca

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Teško je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja, sudionica nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. oko 20:40 sati u Kuršancu.

Lakše su ozlijeđeni 51-godišnja vozačica osobnog automobila (sudionica nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja oko 02:50 sati u Vukanovcu), 45-godišnji putnik u osobnom automobilu (sudionik nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja oko 23 sata na prometnici između Belice i Gardinovca), 24-godišnji vozač osobnog automobila (sudionik prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja oko 18 sati na prometnici između Štrukovca i Murskog Središća).

Ujedno, evidentirana je i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom. Za dijete pješaka sudionika prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja oko 16 sati u Kuršancu, 25-godišnjeg vozača osobnog automobila sudionika nesreće koja se dogodila također u subotu, 15. lipnja oko 23:40 sati na prometnici između Šemovca i Orehovice te 32-godišnju vozačicu osobnog automobila, sudionicu nesreće od 16. lipnja oko 16:30 sati u Čakovcu, ozljede će se naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama: - nepropisna i neprilagođena brzina kod četiri prometne nesreće, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag kod jedne prometne nesreće, greška pješaka kod jedne prometne nesreće te ostale greške kod, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod sedam sudionika, a najveća koncentracija od 1,73 promila utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 16. lipnja oko 20:40 sati na prometnici između Turčišća i Domašinca.

- Obzirom na veliki broj prometnih nesreća u kojima su sudionici zadobili ozlijede, upućujemo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da prilikom upravljanja vozilima povećaju svoj oprez. Prvenstveno poštuju prometna pravila, ograničenja brzine te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. Svakako, da prilagode brzinu kretanja vozila trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu - apeliraju iz PU međimurske.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!