PU međimurska javlja o krađama, prometnim nesrećama…

Prelog: Uhvatili mladiće s drogom

U subotu, 10. studenog u 20.50 sati, u Prelogu na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici pristupili su provjeri identiteta za 18-godišnjaka iz Preloga. Prilikom postupanja policijskih službenika mladić je dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu.

Vaganjem je utvrđeno da se radi o ukupno 0,7 grama biljne materije, a preliminarnim testiranjem utvrđena je prisutnost THC-a.

Krađe diljem Međimurja

Tijekom noći s 8. na 9. studenog od 23 do 7 sati, u Goričanu u Ulici Stjepana Kiša, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo privatnog poduzeća iz Goričana, te je ukrao dnevni utržak. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 8. na 9. studenog od 17.30 do 9 sati, u Domašincu u Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je iz parkiranog kombajna i traktora ukrao veću količinu goriva.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 9. na 10. studenog od 20 do 5.10 sati, u Prelogu u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kiosk  vlasništvo poduzeća iz Zagreba, te je ukrao veću količinu cigareta.  Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 9. do 11. studenog, u Gornjem Kuršancu u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću vlasništvo muškaraca iz Kuršanca, te je iščupao i ukrao elektroinstalacije i inventar. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U razdoblju od 1. rujna do 9. studenog, u poljskom predjelu zvanom “Mali kotec” u blizini Novakovca, nepoznati počinitelj je na parceli veličine oko 1,5 hektara, vlasništvo muškarca iz Domašinca, kombajnom ubrao i otuđio više tona kukuruza. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Proteklog vikenda zabilježene četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su ukupno 4 prometne nesreće, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena, te 3 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – 1 prometna nesreća,
– ostale greške – 3 prometne nesreće.

Tijekom vikenda zabilježena je prisutnost alkohola u organizmu kod 1 sudionika prometnih nesreća.

I dalje zatvorena lokalna cesta između Pušćina i Gornjeg Hrašćana

Podsjećamo građane da je za promet vozila još uvijek zatvorena lokalna cesta između Pušćina i Gornjeg Hrašćana, te preporučamo da i nadalje koriste obilazne prometne pravce i poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u naseljima koja su bila poplavljena provode pojačane mjere zaštite imovine, te do sada nisu zabilježene krađe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije