Okrivljeni za poticanje na ubojstvo krio se u Novom Selu na Dravi?

Suđenje Andreju Bobetku (41) iz poznate sisačke obitelji antifašista i hrvatskih branitelja na Županijskom sudu u Sisku zbog poticanja Elvisa Nesimovića (35), na ubojstvo Emira Sejdinovića ponovo je odgođeno. Naime, okrivljeni nije došao na sud iako je naređeno njegovo dovođenje iz međimurskog naselja Novog Sela na Dravi.

Naslovna foto: Krunski svjedok Elvis Nesimović
 

Kako je upozorio Bobetkov branitelj, odvjetnik Danko Kovač, njegova adresa nije bila dovoljno precizna, pa vjerojatno nije primio poziv, niti ga je policija našla. Predsjednica sudskog vijeća Snježana Mrkoci odgodila je glavnu raspravu te je odlučila da se Bobetka pritvori. Svjedoci su ispitani izvanraspravno.

Krunski svjedok Elvis Nesimović, kojemu je Bobetko navodno dao “štuc” i novac da ubije Sejdinovića, na početku je svog svjedočenja upozorio da se na njega vršio pritisak da ne svjedoči.

– U moju kuću nakon što je sazvana prva rasprava nasilno su noću ušle četiri maskirane osobe i počele sve razbijati. Razbili su sve prozore, koje još nisam popravio. Mene su bacili na zemlju i počeli prijetiti da će mi zapaliti kuću ako budem svjedočio. Budući da imam suprugu i malodobnu kćer, uplašio sam se, ali sam pozvao policiju – rekao je Nesimović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije