Krađe diljem Međimurja: Policija zabilježila sedam krađa

Svakog ponedjeljka Policijska uprava međimurska šalje izvješće o krađama koje su se dogodile kroz vikend. Lopovi su bili “aktivni”, a policija je zabilježila sedam krađa.

Tijekom noći 27. na 28. rujna, u Svetoj Mariji u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je na parkiralištu kod mjesnog groblja originalnim ili sličnim ključem otključao građevinski valjak vlasništvo poduzeća iz Varaždina, odakle je ukrao vodovodne cijevi sa mlaznicama.

U razdoblju od 16. do 29. rujna, u Gornjem Kuršancu u Uskoj ulici, nepoznati počinitelj u dvorištu obiteljske kuće provalio je u šupu odakle je ukrao felge za bicikl, sanduke piva sa praznim bocama, PGP kablove i razni elektro materijal.

U subotu, 29. rujna nešto iza 16 sati u čakovečkoj Ulici dr. Ivana Novaka, dvije nepoznate muške osobe provalile su u prostorije poduzeća iz Čakovca. Demontirali su radijatore i slomili metalne dijelove ograde stubišta te ih pripremili za  odnošenje. U dovršenju kaznenog djela spriječeni su dolaskom zaštitara, te su se iz objekta kroz prozor udaljili u nepoznatom pravcu.

U vremenskom razdoblju od 1. do 30. rujna, u Gornjem Kuršancu u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je u provalio u vikend kuću iz koje je ukrao plinske boce i kovčeg sa uljima za motorne uređaje. Zatim je pokušao provaliti u susjednu vikend kuću, ali je odustao od  dovršenja kaznenog djela.                                                       

U nedjelju, 30. rujna od 8 do 17 sati, u Čakovcu u Ulici ZAVNOH-a, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću iz koje je odnio zlatni nakit, kožne remene, ručni sat i nalivpero. U vremenskom razdoblju od 14. do 28. rujna u Miklavcu, nepoznati lopov je iz neograđenog vrta sa cisterne za odvoz fekalijskih voda ukrao pumpu za punjenje i pražnjenje cisterne.

Istog dana od 14 do 18 sati u Gornjem Kuršancu u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost vlasnika, te je iz otključanog osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka ukrao ribičke štapove. U svim navedenim krađama materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije