Bivši svećenik Danijel Horvat iz Selnice ubio ženu u Zagrebu

– Iznad njezina tijela stajao je bivši svećenik Danijel Horvat (36), rodom iz Selnice, gotovo da nije pokazivao emocije, bio je blijed, polagano je disao i nije djelovao iznenađeno kada je ugledao policiju. Stavio je ruke na leđa, samo je čekao da mu stave lisice, a zatim je polagano išetao van – prepričavaju susjedi iz prizemlja zgrade u II. Barilovićkoj ulici gdje je u srijedu rano ujutro u podzemnoj garaži pronađeno tijelo ubijene žene (53). Policija nije službeno potvrdila njezin identitet.


Slala mu je ljubavna pisma

Kada se jedan od stanara u srijedu oko osam sati ujutro spustio u garažu po automobil, nije mogao otvoriti vrata. Kroz metalnu rešetku na donjem dijelu vrata ugledao je nečije cipele, nakon čega je u panici otišao po predstavnika stanara. Zajedno su neko vrijeme kucali po vratima, a kada im nitko nije otvorio, pozvali su policiju. Kada su otvorili vrata, vidjeli su Horvata i tijelo žene kako leži na podu garaže.

Iako neki susjedi tvrde da riječ o ljubavnici, priča, kako sada stvari stoje, ima sasvim drugačiji zaplet. Danijela Horvata posljednjih je godina uznemiravala ženska osoba iz Međimurja koja je dolazila u Zagreb i pokušavala s njim uspostaviti kontakt. Potvrdili su nam to u njegovoj obitelji. Znaju samo da se ta žena zove Vesna i da je često odlazila na duhovnu obnovu i seminare u Zagreb.

Danijelovi roditelji kažu da se žalio kako mu šalje ljubavne poruke, čak i nakon što se oženio. Navodno je čak odlazila do kuće u kojoj je živio, što je i prijavio policiji. – Govorio joj je da ga pusti na miru, da ima svoj život – kažu Danijelovi roditelji. Je li ikada bilo nešto između njih, zasad ostaje nepoznato.

– Horvat godinu dana živi u stanu na drugom katu zgrade sa suprugom Katarinom. Oženili su se prije otprilike godinu dana, a s njima živi i njezin osmogodišnji sin iz prvog braka. Nekada su se znali posvaditi, ali nije to bilo ništa alarmantno. Ona je prije otprilike dva mjeseca svaki dan počela ići u crkvu na misu zornicu – govore susjedi.


Novčana i duhovna pomoć

U Družbi misionara Krvi Kristove u Zagrebu, gdje se Horvat zaredio još 2007. godine, potvrdili su da on više nije njihov član, i to od prosinca 2012. godine. U trenutku kada je zbog ljubavi odlučio otići bio je i poglavar tog reda. U Družbi odbijaju vjerovati da je upravo njihov bivši poglavar osumnjičen za ubojstvo jer, kažu, svima im je uvijek pomagao i novčano i duhovno te ih redovito savjetovao. Iako je očevid potrajao veći dio dana, policija nije sa sigurnošću utvrdila kako je nesretna 53-godišnjakinja preminula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije