U polju se zapalio traktor, spriječena veća materijalna šteta

U srijedu, 12. studenoga u 9:50 sati na dojavni centar 193 stigla je dojava kako se zapalio traktor na polju između Hodošana i Svetog Jurja u Trnju.

Djelatnici JVP Čakovec sa navalnim vozilom i tri vatrogasaca odmah izlaze na lice mjesta, a alarmirana su i Dobrovoljna vatrogasna društva Hodošan, Donji Kraljevec i Sveti Juraj u Trnju na način da su im poslane SMS poruke, što je u mogućnosti novom i moderniziranom operativnom vatrogasnom centru u Čakovcu, no nije nešto novo već samo modernizirano.

DVD Hodošan je stigao sa ”malim” navalnim vozilom i pet vatrogasaca te su gašenje započeli ”S” aparatima i pjenom. Zbog brzog djelovanja, članovi DVD-a Hodošan ubrzo su lokalizirali nastali požar te materijalnu štetu na traktoru sveli na najmanju moguću mjeru. DVD D. Kraljevec je došao navalnim vozilom i šest vatrogasaca, a DVD Sveti Juraj u Trnju sa kombi vozilom i tri vatrogasaca.

Ovako brz i velik odaziv vatrogasaca još jednom dokazuje spremnost i odgovornost vatrogasnog posla, da li to bio profesionalni ili dobrovoljni. Uz pretpostavku da je traktor radio na polju, sa sigurnošću se ne može odmah utvrditi uzrok nastanka požara te se očekuje dodatno vještačenje inspektora zaštite od požara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije