Sa 2,22 promila i deset putnika udario u policijski auto

Jučer oko 22 sata na kolniku lokalne ceste između mjesta Strahoninec (Poleve) i Kuršanec dogodila se prometna nesreća u kojoj se 37-godišnjak iz Kuršanca pod utjecajem alkohola u količini od 2,22 g/kg osobnim automobilom nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je vozilom prešao na lijevu stranu i udario u službeni osobni automobil Policijske uprave međimurske.

S policijskim vozilom je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnji policijski službenik, a on je u pokušaju izbjegavanja udara sišao izvan kolnika. Nakon udara službeno vozilo se prevrnulo. U osobnom automobilu s kojim je upravljao 37-godišnjak, uz vozača, nalazilo se još čak deset putnika, od čega pet djece i pet odraslih osoba.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je jedno dijete teško ozlijeđeno, a troje djece i dva muškarca lakše. Nakon pružene liječničke pomoći četiri putnika zadržana su na daljnjem liječenju. U službenom vozilu dvojica policijskih službenika lakše su ozlijeđena, pa su nakon liječničke pomoći pušteni kući.

Vozaču osobnog automobila vađena je krv i urin poradi utvrđivanja točnog stupnja alkoholiziranosti. Iz mjera predostrožnosti oduzeta mu je vozačka dozvola, a uz to je zadržan do otrežnjenja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije