Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Kukasti križevi i natpisi mržnje na zidovima štrukovečkog Majura

Kukasti križevi i natpisi mržnje na zidovima štrukovečkog Majura

Mještani Štrukovca bili su iznenađeni vandalskim činom kada su ugledali neprimjerene natpise na kuriji. Naime, na zidovima štrukovečkog Majura osvanuli su nacionalistički natpisi mržnje. Zgrada je išarana kukastim križevima i natpisom „Vubi  Srba“. Ovaj čin najoštrije osuđuje i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

- Kao gradonačelnik Grada Mursko Središće najoštrije osuđujem šaranje po zidovima štrukovečkog Majura i to sa znakovljem koje apsolutno vrijeđa sve stanovnike grada Mursko Središće, a posebice mještane naselja Štrukovec. Kukasti križevi, „Vubi Srba“ je nešto što nikada nije obitavalo u našem gradu. Vjerujem da ni jedan stanovnik našega grada ne dijeli takve stavove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još strašnije ako je ovo dijelo učinjeno zbog nedavnih predsjedničkih izbora ili pak izbora koji će biti ove nedjelje, izbori za vijeće mjesnih odbora, iako se duboko nadam da to sa time nema veze,  već je to učinjeno iz neznanja ili povodljivosti – poručio je Srpak.

Po njegovom nalogu cijeli slučaj je komunalno redarstvo prijavilo Policijskoj upravi, a nakon uviđaja policije komunalna služba Grada Mursko Središće će ukloniti neprimjerene natpise i grafite. Da li se radi samo o mladenačkom „iživljavanju“ pod utjecajem alkohola ili o nečemu ozbiljnijem tek treba utvrditi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!