Lopov skočio s prozora i naišao na neočekivano iznenađenje

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri teške krađe, jedan pokušaj teške krađe i 11 krađa. Policija u današnjem izvješću izdvaja dvije.

U subotu, 5. studenoga oko 11 sati i 30 minuta u Strahonincu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, 77-godišnjeg vlasnika. Nasilno otvorivši prozor ostavljen na kip ušao je u kuću, te započeo s pretraživanjem prostorija.

– U dovršenju kaznenog dijela spriječen je nailaskom 38-godišnjeg vlasnikovog sina, koji je počinitelja, nakon što je skočio s prozora, zadržao do dolaska policijskih službenika. Počinitelj je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje – doznajemo od policije.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnji osumnjičenik s područja grada Čakovca počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U nedjelju, 6. studenoga u ranim jutarnjim satima Knezovcu, nepoznati počinitelj upotrebom originalnog ključa, kojeg je pronašao skrivenog, otključao je ulazna vrata i ušao u kafić, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle je ukrao cigarete i novac.

– Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – kažu u međimurskoj policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije