VIDEO: Braniteljski tim Josipa Katalenića smislio pakleni plan

Godinu i pol nakon što su ga uhitili zbog sumnje na pedofiliju, Josip Katalenić se 9. studenog pojavio na varaždinskom sudu, na prvom ročištu slučaja koji je uzburkao hrvatsko društvo.

Suđenje je čekao na slobodi koju je kupio ogromnom jamčevinom. Njegova je obrana smislila pakleni plan kako se izvući sa što manjom kaznom.

Ni vidno mršaviji, ni iscrpljeniji, ni pretjerano snužden – Josip Katalenić je u pratnji svojih odvjetnika ušetao na Općinski sud u Varaždinu! I opet je promijenio braniteljski tim. Uz njega je bio iskusni Ljubo Pavasović Visković, te poznati varaždinski odvjetnik Goran Vučetić.

S obzirom na to da se postupak vodi zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece, suđenje je zatvoreno za javnost.

Kataleniću se čak desetak djela stavlja na teret. Dvije optužnice, ona varaždinska, vezana uz dječju pornografiju i ona čakovečka, vezana za mamljenje djece zbog zadovoljavanja spolnih potreba – spojene su i vode se kao jedan kazneni postupak.

Za koji postoji opaki obrambeni plan. Josip Katalenić bio je pod utjecajem opojnih droga te je njegova mogućnost rasuđivanja bila smanjena. Tako se, neslužbeno doznajemo, Katalenić brani od optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Laički rečeno – čini se da Katalenić ne poriče krivnju, ali tvrdi da nije bio ubrojiv kad su se određeni događaji zbivali. Na sudu su tog dana bila čak četvorica odvjetnika koji su zastupali oštećene. Točnije djecu – žrtve nad kojima je, sumnja se, počinjeno kazneno djelo pedofilije.

Nerado o svemu govore i stanovnici tog kraja.

Čak i ako Josip Katalenić, krsnog imena Krsto, bude proglašen krivim za sva djela koja mu se stavljaju na teret – jedno je sigurno: neće mu biti izrečena doživotna kazna. Sljedeća rasprava zakazana je za prosinac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije