Crni vikend: Tučnjava, krađe, prometna nesreća, pad sa skele…

Tučnjava između nekoliko osoba

Jučer, 8. srpnja oko 4.30 sati u Čakovcu u Ulici kralja Tomislava izbila je svađa između nekoliko osoba. U cilju da ih razdvoji 21-godišnjak iz Čakovca uključio se u događaj pri čemu je zadobio udarac u glavu od muške osobe koju on osobno poznaje.

U Županijskoj bolnici Čakovec ozlijeđeni mladić zatražio je liječničku pomoć gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je oštećeni bio pod utjecajem alkohola u količini od 0,60 g/kg.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja protiv počinitelja biti će podnesena kaznena prijava.


Uhvatili lopove u krađi iz prvatnog poduzeća u Čakovcu

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da su u Čakovcu u Zrinsko Frankopanskoj ulici u krađi iz privatnog poduzeća uočili nekoliko muških osoba koje su zadržali.

Dolaskom do mjesta događaja policijski službenici utvrdili su da su počinitelji 19 i 37-godišnjak iz Pribislavca i 29-godišnjak iz Svetog Đurđa.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u subotu 7. srpnja oko 16 sati iz ograđenog prostora poduzeća iz Čakovca ukrali željezne dijelove za izradu betonskih cijevi, koje su iznijeli iz dvorišta poduzeća i donijeli do željezničke pruge u Čakovcu (kod carinarnice) gdje su ih zatekli građani. Policijska uprava međimurska zahvaljuje građanima na ukazanoj pomoći.


Krađe u Gornjem Kuršancu i Totovcu: Ukrali krevetninu, stolice, roštilj, bakrene cijevi…

U razdoblju od 1. do 6. srpnja u Gornjem Kuršancu u Ulici Zrinsikih, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću vlasništvo 77-godišnjaka iz Varaždina i ukrao poljoprivredni alat te PVC bačvu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Potom je provalio u susjednu vikend kuću vlasništvo 63-godišnjaka iz Varaždina i ukrao krevetninu, stolice, roštilj i pribor za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 25. svibnja do 6. srpnja Totovcu u Ulici Vladimira Bakarića, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt privatnog poduzeća iz Donjeg Kraljevca i sa zidova ukrao bakrene cijevi. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.


Prevrnula se 24-godišnja vozačica bicikla

U nedjelju, 8. srpnja oko 5.15 sati u Prelogu u Ulici Zrinskih dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica bicikla, 24-godišnjakinja iz Preloga, nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je vozilom sišla izvan kolnika na travnatu površinu gdje se prevrnula i pala.

Vozilom Hitne medicinske pomoći ozlijeđena vozačica bicikla prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena pa je zadržana na liječenju. Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu o prometnoj nesreći podnijeti će se posebno izvješće.


Pijan pao sa skele na beton

U petak, 6. srpnja oko 9 sati u Pušćinama u hali privatnog poduzeća, 48-godišnjak je obavljajući građevinske radove na pokretnoj skeli na visini od 1.75 metara od tla izgubio je ravnotežu i pao na betonsku podlogu.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu utvrđenoj je da je teško ozlijeđen pa je zadržan na liječenju. Alkotestiranjem je utvrđeno da je oštećeni u trenutku događaja bio pod utjecajem alkohola u količini od 1,93 g/kg.

Na mjesto događaja izašao je Inspektor zaštite na radu, a o događaju podnijeti će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.


Proteklog vikenda zabilježeno sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 7 prometnih nesreća, od čega 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena i 3 osobe lakše, te 5 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
– nepoštivanje prednosti prolaza – 2 prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 3 prometne nesreće,
– ostale greške – 2 prometne nesreće.

Tijekom vikenda nije zabilježena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća, dok se 1 osoba odbila podvrći alkotestiranju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije