Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ZBOG PREKIDA Oca bivšeg dečka iz Čakovca nazvao 1.262 puta

ZBOG PREKIDA Oca bivšeg dečka iz Čakovca nazvao 1.262 puta

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjeg E.H. rođenog u Sarajevu, a s prebivalištem u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv osobne slobode nametljivim ponašanjem.

Terete ga je od rujna do studenoga 2016. godine stalno nazivao B.Ž. iz Čakovca, s kojim je bio u intimnoj vezi do rujna. Međutim, nazivao je i njegove roditelje na fiksni telefon u kući, ali i na njihova radna mjesta.

Tražio je da B.Ž. i dalje bude s njim u vezi, a Čakovčanina ne samo da je zvao na radno mjesto, nego je nazivao čak i rodbinu njegovog šefa zbog čega je dobio otkaz, navedeno je u optužnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ustrajno je i kroz dulje vrijeme nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s drugim osobama i time kod njih izazvao tjeskobu, a djelo je počinjeno i u odnosu na osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi – navode u čakovečkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Dvojica muškaraca upoznali su se krajem svibnja prošle godine putem interneta i započeli intimnu vezu, piše Regionalni.com.

- Viđali su se jednom tjedno u hotelu u Zagrebu, a čuli su se svakog dana telefonom po pola sata do sat vremena. Uskoro je primijetio da ga okrivljenik dosta kontrolira, često ga je zvao i ispitivao gdje je, a kada se ne bi javio, zvao ga je neprestano sve dok se ne javi. Također, pričao mu je da je imao problema s bivšim partnerom, da ga je oteo i da ga je u prvom mjesecu okupao u Savi. Pomislio je da nešto nije u redu s njim, ali tad još nije prekidao njihovu vezu – prenesen je iskaz Čakovčanina u optužnici.

Sredinom rujna su zajedno išli u München. Kad je B. iz Čakovca na mobitelu 39-godišnjaka našao poruke intimnog sadržaja koje je slao drugim osobama, razljutio se i prekinuo vezu. Ubrzo nakon što su se vratili kućama, za Čakovčanina je počeo pakao: bivši dečko je njegove prijatelje nazivao i po sto puta dnevno, njegove roditelje zvao je na fiksni telefon, a zvao je i njega.

- Tražio je da i dalje budu u vezi, da mu se zakune na vjernost do kraja života ili da mu vrati novce koje mu je slao kada je oštećenik bio na studentskom putovanju u Litvi – navedeno je.

B.Ž. je početkom listopada otišao raditi u Rijeku, na studentsku praksu, no bivši dečko je toliko puta zvao u ured da tamo više nitko nije mogao raditi, pa su morali isključiti telefon!

Nakon što mu je B. slagao da tamo više ne radi, počeo je nazivati njegove roditelje, ali i rodbinu njegovog šefa, pa je Čakovčanin na kraju dobio – otkaz.

promijenio broj mobitela, a promijenili su i broj fiksnog telefona kod kuće. Međutim, E. je tada počeo nazivati njegove roditelje na posao, njegovog mlađeg brata na fakultet, a i starijeg brata i sestru te im je slao i poruke da će im uništiti život i da će im srediti otkaz na poslu.

Otac F.Ž. je u svojem iskazu naveo da je na poslu morao objašnjavati o čemu se radi, a njegovim suradnicima je bilo teško koncentrirati se na rad jer je telefon stalno zvonio.

Kao primjer o kojem broju poziva se radilo, naveo je razdoblje od 8. studenog do 22. studenog prošle godine kada ga je E. nazvao čak 1.262 puta na službeni telefon! I njegova supruga je potvrdila da je neprestano nazivao na njihov kućni fiksni telefon, a potom i na njihove mobitele.

- Postajao je sve neugodniji i nasrtljiv, govorio joj je da je njezin sin kurva u Zagrebu, da će ju uništiti, da ju prati, da je i ona kurva, da će ostati bez posla, da zna gdje su joj djeca i da će joj od života napraviti pakao.

Navela je da se stoga prestala javljati na mobitel, pa joj je okrivljenik slične izjave počeo slati u porukama. Zvao ih je i usred noći, a kada ih je počeo zvati i na posao, obratili su se policiji i državnom odvjetništvu za pomoć – navedeno je u optužnici.

Čakovčanin je istaknuo da su njegovi roditelji upoznati s njegovom seksualnom orijentacijom i ne brane mu intimne veze s drugim muškarcima, a to su potvrdili i njegovi otac i majka.

Općinsko državno odvjetništvo je napomenulo da je u ovom postupku nesporno dokazano da je 39-godišnji E. počinio kaznena djela za koja se tereti. Predlažu da mu sud izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci, s tim da se ne bi izvršila ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Općinskom sudu u Čakovcu su ujedno predložili i da se 39-godišnjaku produlje mjere opreza. Cijelu priču pročitajte na portalu Regionalni.com

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci