Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
UBIO PSA Muškarcu iz Mihovljanu kaznena prijava, prijeti mu i zatvor

UBIO PSA Muškarcu iz Mihovljanu kaznena prijava, prijeti mu i zatvor

Svoj dolazak u čakovečki azil Prijatelji volonterke iz Njemačke ove godine zapamtit će po ubojstvu psa kojem su svjedočile. U šetnji s jednim od pasa u Ulici Vladimira Nazora u Mihovljanu vidjele su psa koji se približavao stadu koza.

>>> MIHOVLJAN Policija našla čovjeka koji je ubio psa i oduzela mu oružje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pas je bio žute boje, u tipu labradora, a u njegovoj blizini nije bilo vlasnika.

– Koze su bile na neograđenoj livadi, izvan dvorišta, a pas im se samo približio. U tom trenu došao je čovjek s puškom i pucao u psa – kazala je A. Hampamer, voditeljica skloništa. Volonterke su bile šokirane onim što su vidjele, uspjele su uslikati osobu koja je pucala.

- Policijski službenici Policijske uprave međimurske u subotu, 15. srpnja 2017. godine, su zaprimili obavijest građana kako su u polju u blizini Mihovljana oko 18 sati čuli pucanj najvjerojatnije iz vatrenog oružja, te potom vidjeli mušku osobu koja je prišla nepoznatom psu i odnijela ga u nepoznatom smjeru.

Osumnjičena osoba je pronađena, te je od nje oduzeto registrirano lovačko oružje s pripadajućim streljivom. Nedaleko mjesta događaja pronađena je zakopana strvina psa koju su preuzeli djelatnici Bio instituta radi provođenja razudbe odnosno utvrđivanja uzroka smrti - priopćili su 19. srpnja u PU međimurskoj.

Doznajemo da je razudba obavljena te je utvrđeno da je nečipiran pas mješanac (vrlo sličan labradoru) uginuo od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem. Policija će protiv 42-godišnjaka osumnjičenog za ubijanje ili mučenje životinja podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, a prijeti mu i do godine dana zatvora.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!