ZAVRŠIO U BOLNICI S 2,37 promila udario u parkirani auto

U ponedjeljak, 5. ožujka oko 18.45 sati u Murskom Središću, Martinskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 27-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,37 grama po kilogramu nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika.

– Zbog toga je na ravnom dijelu ceste prešao vozilom na suprotnu prometnu traku gdje je udario u osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka koji je bio nepropisno parkiran, djelomično na nogostupu.

Ozlijeđeni 27-godišnjak vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je zadržan na liječenju. U vremenu od 19.40 do 20.25 sati zbog obavljanja očevida kolnik Martinske ulice bio je zatvoren za promet te se odvijao obilaznim ulicama – javlja PU međimurska.

Protiv 27-godišnjeg vozača podnijet će se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok je vlasniku vozila njemačkih nacionalnih oznaka zbog nepropisnog parkiranja naplaćena novčana kazna.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola.

Kako bi u što većoj mjeri suzbili prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i sve ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, policijski službenici Policijske uprave međimurske u noći s 10. na 11. ožujka (sa subote na nedjelju) od 22 do 4 sata na području Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju “Alkohol”.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi – poručuju iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije