SUBVENCIJSKA PREVARA

AFERA SA SVINJAMA Četvorici zbog ‘svinjarija’ određen istražni zatvor

Zbog svinja završili iza rešetaka

Od njih devetorice, koji su u četvrtak uhićeni u zajedničkoj akciji Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije zbog sumnje u subvencijsku prevaru povezanu s uzgojem svinja, do suca istrage zagrebačkog Županijskog suda su došla samo četvorica, piše Večernji list.

Radi se o Miljenku Pivcu, bivšem dopredsjedniku NO Mesne industrije Vajda, Igoru Miljku, sadašnjem predsjedniku NO te tvrtke, te bivšem i sadašnjem predsjedniku uprave tvrtke, Alenu Kajmoviću i Vilimu Simonu.

Za njih četvoricu je EPPO, nakon što ih je ispitao tražio određivanje istražnog zatvora, dok su ostali osumnjičenici nakon ispitivanja na tužiteljstvu, pušteni da se u ostatku postupka brane sa slobode. Riječ je osobama iz nižeg menadžmenta tvrtke MI Vajda, a po neslužbenim informacijama, osumnjičenici su iznijeli obrane i zanijekali krivnju. Što se tiče četvorice za koje EPPO traži određivanje istražnog zatvora, za Kajmovića se to traži zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok se za ostale, osim zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, to traži i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je prijedlog EPPO-a prihvatio pa je Pivcu i ostalima odredio jednomjesečni istražni zatvor: Pivcu i Simonu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a drugoj dvojici zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, piše Večernji list.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije