osam nesreća za vikend

VOŽNJA S PROMILIMA Rekorder vikenda: Filipinac skrivio nesreću, autom završio u jarku

Vozač je uhićen, priveden u policijsku postaju i novčano kažnjen

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata naknadno) te pet nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
  • ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, a najveća koncentracija od 1,48 g/kg utvrđena je kog 42-godišnjeg državljanina Filipina s prijavljenim boravištem u Pušćinama. Državljanin Filipina skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 6. listopada oko jedan sat poslije ponoći u Zebanec Selu.

-Nesreća se dogodila u trenutku kada je 42-godišnji državljanin Filipina osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, skretao u lijevo, bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom nije vodio računa o položaju, smjeru te brzini kretanja automobila zbog čega je izletio izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u cestovni jarak. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je izazvao nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,48 g/kg.

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, državljanin Filipina sankcioniran je novčanom kaznom – javlja PU međimurska.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije