SUKOB U ČAKOVCU

NAKON TUČNJAVE Filipinac zavapio -‘a što ću slati kući’?

U Čakovcu su se 22. listopada prošle godine potukla četiri Filipinca

Incident se dogodio u Ulici Ognjena Price, navečer oko 22.40. Bila je to tučnjava “dva na dva”, svi su bili pod utjecajem alkohola te su jedni druge rukama i nogama udarali po glavi i tijelu. Nakon tučnjave stigla je policija, a oni su odbili liječničku pomoć.


Zbog tučnjave su prijavljeni za prekršaj protiv javnog reda i mira na naročito drzak način. Izdani su im prekršajni nalozi te su im, uz mogući raspon kazni između 700 i 4.000 eura, određene najniže kazne od 700 eura.
Jedan od njih, 38-godišnjak iz Bongabona s boravištem u Knezovcu, podnio je prigovor na nalog pa je proveden prekršajni postupak pred Općinskim sudom u Čakovcu. Žalio se na visinu kazne. Priznao je krivicu i kazao da se duboko kaje!


– Kao državljanin Filipina u Hrvatskoj boravim na temelju važeće dozvole za boravak i rad. Kao zaposlenik metalske tvrtke u Čakovcu, u kojoj sam radio kao varilac, na mjesec sam primao neto plaću od 1.388 eura. Mjesečno sam supruzi i dvjema kćerima u Filipine slao glavninu svojih primanja, između 1.000 i 1.300 eura. Jedini sam hranitelj svoje obitelji. Osim toga, zbog ovog prekršaja već sam dobio izvanredni otkaz ugovora o radu što me stavlja u posebno težak položaj. Već sam tako pretrpio ozbiljne posljedice pa se dodatna novčana kazna čini nesrazmjernom i pretjeranom – zavapio je Filipinac koji je u tučnjavi sudjelovao pod utjecajem od 1,3 promila alkohola.


Njegov kolega bio je pod utjecajem od 1,4 promila, a s druge strane bila su braća, obojica pod utjecajem od 0,5 promila. Alkohol je očito kumovao ovom filipinskom kreševu na čakovečkim ulicama…
Sutkinja je razmotrila sve argumente i u obrazloženju presude navela kako izvadak iz prekršajne evidencije pokazuje kako dosad nije bio prekršajno kažnjavan – što se kosi s izrekom presude u kojoj je navedeno da je prekršajno kažnjavan!


Kako god bilo, u obzir su mu uzete olakotne okolnosti na koje se pozvao i presudom mu je naloženo plaćanje kazne od 150 eura. Ukoliko to učini u roku, dovoljno je da plati dvije trećine, dakle 100 eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3623

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije