tragedija

AKTUALNO Dominik Levačić (20) osumnjičen za ubojstvo majke iz automatske puške

Danas je u Varaždinu održano prvo saslušanje 20-godišnjeg Dominika Levačića osumnjičenog za teško ubojstvo svoje majke u Piškorovcu

Prethodno je u svojstvu osumnjičenika ispitan u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Prilikom dovođenja na prvo saslušanje kod Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu hodao je pognute glave i spuštena pogleda.

Nakon saslušanja očekuje se da stupi i pred suca istrage Županijskog suda u Varaždinu na kojem je odluka o određivanju istražnog zatvora.

Tragični incident dogodio se u ponedjeljak, 23. rujna, kada je, prema navodima iz kriminalističkog istraživanja, mladić iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, ispalio hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta.

Unatoč brzoj reakciji hitne pomoći i transportu u čakovečku bolnicu, žena je preminula uslijed težih ozljeda. Policijski službenici pronašli su automatsku pušku na mjestu događaja, koja je izuzeta kao dokaz.

Zamjenica županijske državne odvjetnice vodila je očevid kojim je utvrđena sumnja u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Prema podacima Policijske uprave međimurske, u protekle tri godine oduzeta je značajna količina oružja: 16 automatskih pušaka, 93 razne puške, 26 pištolja i revolvera, kao i gotovo 55.000 komada raznog streljiva. Ovaj incident ponovo otvara pitanja o problemu ilegalnog oružja i sigurnosti u zajednici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije