prometna nesreća

ČAKOVEC Pijani vozač (28) zabio se u prometni znak, dobio ‘paprenu’ kaznu

Dok piješ, ne vozi

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima te jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • ostale greške, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, i to kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,62 g/kg skrivio prometnu nesreću, koja se dogodila u subotu, 21. rujna oko 2:20 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske i Neumannove ulice.

-Pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg) 28-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, Neumannovom ulicom te pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije, dolaskom do raskrižja s Zrinsko-frankopanskom ulicom, prilikom skretanja udesno, izletio je automobilom izvan kolnika na uzdignutu travnatu površinu, namijenjenu za razdvajanje kolničkih traka, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u postavljeni prometni znak. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 28-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu 1 580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca – javlja policija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije