NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

NAPASNIK IZ ŠTEFANCA ‘Sad prije nego odem imam te u planu silovati’

Muškarac (44) iz Štefanca je prekršajno, nepravomoćno osuđen zbog nasilja u obitelji

Dogodilo se to 28. veljače prošle godine u Varaždinu pa su mu i sudili Varaždinci. Sutkinja je konstatirala da je te večeri ponovio nasilje u obitelji prema bivšoj djevojci, već je pravomoćno prekršajno kažnjen na čakovečkom sudu.

– Došao je do ureda bivše djevojke koja mu je poslala poruku da dođe po svoje osobne stvari koje su ostale kod nje. Rekla mu je tada da je krenula naprijed i upoznala nekoga. On je ustao, došao do kutne garniture na kojoj je sjedila i ošamario ju po licu. Sklupčala se, a on je sjeo nasuprot njoj i stao ju vrijeđati riječima: “Kurvetina si, znal sam kakva si, bolesna si”.

Uzeo je stvari i odnio ih u automobil te se vratio u ured. Tada joj je rekao: “Sad prije nego odem imam te u planu silovati” – stoji u presudi Općinskog suda u Varaždinu.

No otišao je, na izlazu joj poručivši da će “tek sad vidjeti”. Te noći još joj je slao uvredljive poruke pa ga je blokirala.

Iako je, dakle, riječ o ponovljenom nasilju u obitelji, kažnjen je ublaženom novčanom kaznom od 400 eura. Olakotna mu je okolnost protek vremena od prekršaja…

Okrivljeni se nije odazvao na glavnu raspravu, a ni predstavnik tužitelja, to jest Policijske postaje Varaždin. Inače, zakon za ovakav slučaj nudi mogućnost kazne od najmanje 790 eura ili kaznu zatvora u trajanju od najmanje 30 dana.


Žrtva je ispričala kako su živjeli u izvanbračnoj zajednici godinu i pol. Kazala je kako je stalno vršio psihičko i fizičko obiteljsko nasilje nad njom. Potom je prekinula vezu i pozvala ga da si dođe po stvari.

– Kad me ošamario, bila sam u silnom strahu jer mu to nije bilo prvi put. Potom mi je pola sata čitao bukvice i vrijeđao me. Kad se vratio, pokušao je sa mnom ući u seksualni odnos. Poludjela sam i pokušala ga istjerati iz ureda. Tada je još rekao to da me ima u planu silovati te se udaljio – ispričala je žrtva.


Ujutro ga je prijavila u Policijskoj postaji Varaždin, no on je još nekoliko mjeseci, dodaje, uznemiravao njezine bližnje i poslovne partnere. Istraživao je sve o njoj, vozio joj se oko kuće i uhodio ju, kao i njezinu maloljetnu
djecu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3619

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije