VELIKI POŽAR PRIJETIO NASELJU

FOTO Pogledajte tešku atmosferu kod Žrnovnice: I dalje se gasi veliki požar

Iza vatrogasca teška je i besana noć u kojoj su se nadljudskim snagama borili s požarom kod Žrnovnice koji je u jednom trenutku zaprijetio i objektima

Požar je i dalje aktivan, ali više nema otvorene vatre. Na požaru otvorenog prostora na području Žrnovnice, Markovača situacija je povoljnija, ali je požar i dalje aktivan.

Tijekom jutra na intervenciji gašenja požara sudjeluju dva protupožarna zrakoplova Canadair te se vrši smjena vatrogasnih snaga na terenu, a trenutno je na intervenciji angažirano 294 vatrogasaca s 86 vatrogasnih vozila. Tijekom intervencije gašenja požara dva su vatrogasca lakše ozlijeđena.

Požar je do sada zahvatio travu, nisko raslinje i šumu na trenutno procijenjenoj površini od 700 ha, a u njegovom gašenju sudjelovalo je pet protupožarnih zrakoplova: četiri Canadaira i jedan Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja, te 246 vatrogasaca sa 71 vatrogasnim vozilom iz OP Split, Omiš, Kaštela, Trogir, Solin i Sinj, IVP Zadar, Šibenik i Split. Angažirane su i izvanredne dislokacije s područja županija Šibensko- kninske, Zadarske, Ličko-senjske i Grada Zagreba.

„Iza vatrogasaca teška je noć, požar se probio do Podstrane i Donjeg Sitnog, ali vatrogasci su uspjeli obraniti sve objekte. U ovome trenutku nema otvorene vatre i vrši se sanacija opožarenih dijelova te su uvedene nove vatrogasna snage, a od jutra djeluju i dva Canadaira. Hvala građanima koji su bili na pomoći i molimo da se i dalje pridržavaju uputa nadležnih službi dok god požar ne bude u potpunosti ugašen“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Požar otvorenog prostora na Kotlenicama, Dugopolje koji je izbio jučer pod nadzorom je vatrogasaca, a na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Dugopolje, Klis, Dicmo i Zagora, kao i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor.

Dodajmo i kako su ugašeni požari na području Peruna, Gornja Podstrana te na Križnjaku, Plano, a kako je prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra u posljednja 24 sata ukupno zabilježeno 140 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 168 vatrogasnih organizacija sa ukupno 450 vatrogasaca i 168 vatrogasnih vozila.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije