TRAGEDIJA U BIH

POČIVALI U MIRU Utopio se mladi par s čakovečkog područja – tijelo mladića još uvijek nije pronađeno

Jučer poslijepodne dogodila se strašna tragedija na Ramskom jezeru kod Šćita u Bosni i Hercegovini, kada su se utopili 28-godišnja djevojka i 32-godišnji mladić iz Hrvatske, s područja Čakovca

Prema dostupnim informacijama, tijelo mlade djevojke već je izvučeno iz jezera, dok potraga za mladićem još uvijek traje.

Dvoje mladih Čakovčana nisu prvi put boravili na ovom području, već su prethodnih godina dolazili kao turisti. Ove godine su iznajmili kuću u blizini jezera gdje su planirali provesti godišnji odmor.

Jučerašnje popodne odlučili su provesti kupajući se u Ramskom jezeru, no njihov naizgled bezbrižan odmor pretvorio se u tragediju. Okolnosti koje su dovele do utapanja još uvijek nisu poznate, a lokalne vlasti nastavljaju s istragom kako bi se razjasnili svi detalji nesreće, javio je u Dnevnik HTV-a u podne novinar Ilko Barbarić.

Na mjestu nesreće nalaze se policijski i ronilački timovi Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koji od jutros nastavljaju potragu za tijelom mladića. Iako je vodostaj Ramskog jezera trenutno nizak, potragu dodatno otežava muljevito dno, zbog čega su ronioci suočeni s teškim uvjetima.

Lokalna zajednica je u šoku zbog ove tragedije, a mještani, iako duboko potreseni, izbjegavaju komentirati događaj. Policija je potvrdila da će istraga trajati sve dok se ne utvrde sve okolnosti ove nesreće, piše Jutarnji List.

Timovi na terenu ulažu maksimalne napore kako bi pronašli nestalog mladića i zaključili potragu, dok cijela Hercegovina s nestrpljenjem iščekuje ishod ovog tragičnog slučaja.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Ljudevita Marića, potraga je bila intenzivna tijekom noći, ali je morala biti privremeno obustavljena zbog mutne vode i loših uvjeta.

– Jutros oko 7.30 specijalne postrojbe i jedinice za potporu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije otišle su na teren tako da se nadamo da ćemo tijekom dana izvući i drugu osobu, rekao je Marić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije