iskrena sućut

POČIVAO U MIRU Branitelji se dirljivo opraštaju od svog suborca, Franje Novakovića

-Danas se opraštamo od prijatelja, brata, suborca, od našeg Franca. Boli taj odlazak jer teško se rastati od onih koje volimo. - dirljivo se opraštaju suborci od Franje Novakovića, rođenog u Čakovcu

Franjo Novaković rodio se u Čakovcu 25.2.1963.godine. U Belici je završio osnovnu školu a zanat za montera centralnog grijanja u Mariboru. U Sloveniji ostaje živjeti i raditi sve do Domovinskog rata, kada kao slovenski državljanin osjeća poziv Domovine i pridružuje se obrani Hrvatske.

Nakon završetka ratnih operacija Franjo ostaje živjeti u Međimurju i kao vrstan majstor, vozač, bagerista zapošljava se na više poljoprivrednih gospodarstava.

Bio je poznat kao čovjek koji je puno znao i rado pomagao drugima. Ako nešto ne znate, zovite Franca, čulo se često među prijateljima.

Sudjelovao je i u društveno političkom životu, a posebno se istaknuo u ekshumaciji žrtava drugog svjetskog rata i poraća na grobištu u Gornjem Hrašćanu.

Vedar i jednostavan nije gubio vjeru ni kada je bolest uznapredovala. Zasluženu mirovinu nažalost nije dočekao.

-Dragi naš Franc, tamo gdje si otišao nema tjelesnih ograničenja, nema boli, nema mraka, tamo je sve svjetlo i sve prožima Božja ljubav. Počivaj u miru Gospodnjem, prijatelju, počivaj u njemu bojovniče! Sestri, rodbini i prijateljima prenosimo našu iskrenu sućut!- dirljivo se opraštaju branitelji od svog suborca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije