snažan potres

TRESLO JE 10 SEKUNDI Potres se strašno osjetio, mještani su još u šoku!

Potres su osjetili u Bjelovaru, Zagrebu, Koprivnici, Virovitici... Epicentar je bio kod Preloga

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, piše Večernji list. EMSC je prvo javio kako je bio 4,6 po Richteru, a zatim su procjenu smanjili na 4,0 pa na 3,9. Hrvatski seizmolozi kaže da je bio 4,0. “Danas, 13. kolovoza 2024. godine u 8 sati i 43 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres 17 km sjeverno od Križevaca. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet V stupnjeva EMS. Osjetio se na širem području sjeverne Hrvatske”, napisalo su.

Osjetio se i u Međimurju, javljaju se građani iz Križevaca; Zagreba; Koprivnice, Bjelovar, Virovitice…

“Istrčao sam van iz kuće kad se počelo tresti. Trajalo je sigurno 10 sekundi, sve se treslo”, rekao je za Večernji list Ivan Kajn iz mjesta Rasinje. “Uf, kako je zadrmalo. Ne mogu još doći sebi. Valjda ne bude još jednom… Ništ’, možemo samo čekati i moliti”, kazala nam je mještanka školske ulice u Rasinji. Dodala je kako materijalne štete na kući, koliko vidi, zasad nema.

Aplikacija EMSC je zatrpana komentarima građana. “Prvo tutnjava pa drmanje”, napisao je netko iz Šemovca. “Sveti Petar kraj Ludbrega..jako se osjetilo”, jedan je od stotine komentara. “Osjetilo se dobro”, mnogi su napisali, prenosi Večernji list.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije