brza reakcija

MURSKO SREDIŠĆE Došlo je do požara na krovištu oko dimnjaka obiteljske kuće

Jučer u poslijepodnevnim satima, vatrogasci Murskog Središća izašli su sa 4 člana i 3 vozila na intervenciju nakon dojave o požaru dimnjaka

Intervencija je započela brzom mobilizacijom tima od četiri člana i tri vozila, dok je jedan član ostao u pripravnosti u vatrogasnom spremištu.

Dojava je stigla od vlasnice kuće, koja je obavijestila vatrogasce da je došlo do požara na krovištu oko dimnjaka, izazvanog korištenjem roštilja. Prije dolaska vatrogasne ekipe, vlasnici su uspjeli samostalno ugasiti požar pomoću vrtnog crijeva, ograničavajući štetu na minimum.

Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su koristili termo kameru kako bi provjerili temperaturna žarišta u konstrukciji oko dimnjaka. Utvrđeno je da još uvijek postoji prisutnost topline, te je odlučeno da se skidaju ploče na krovu oko dimnjaka radi dodatnog hlađenja vodom. Ovom brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje požara i potencijalno ozbiljnije oštećenje krovišta.

-Nakon što smo osigurali da nema više temperature i da ne postoji opasnost od ponovnog zapaljenja, vatrogasna postrojba je provela pospremu terena i vratila se u spremište – rekli su iz DVD-a Mursko Središće.

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji vatrogasaca, materijalna šteta na kući svedena je na minimum, a nema izvješća o ozlijeđenima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije