SVETA MARIJA

KAMERA ZABILJEŽILA Pogledajte trenutak kada se orkanski vjetar spustio u Svetu Mariju

Mještani Svete Marije jučerašnje će nevrijeme pamtiti godinama - nebo se spojilo sa zemljom

Posljedice jučerašnjeg nevremena u Svetoj Mariji se saniraju. Mještani su složni i susjed pomaže susjedu od same zore.

Danas ujutro brojni su se mještani okupili kod zgrade Općine Svete Marije te zajedno s vatrogascima i načelnicom Đurđicom Slamek dogovorili raspored saniranja štete.

Pokrivaju se krovovi i uklanja drveće. Općina Sveta Marija pokrit će troškove nabave zaštitne folije. Prioritet su kuće i dvorišta starijih mještana koji ne mogu sami sanirati štetu. 

“Nisam se još čula sa nadležnim županijskim službama, no mislim da je individualna šteta premala da bi se proglasila elementarna nepogoda. Svaka treća kuća je zahvaćena, nekome par crijepova, nekome pola krova. Prioritet nam je pokriti i zaštititi krovove jer ako se spusti malo jači pljusak, voda će procuriti i napraviti veću štetu”, rekla nam je načelnica Đurđica Slamek. 

Anđelko Gašparić, zapovjednik DVD-a Sveta Marija, zamolio je mještane za strpljenje: “Doći ćete na red. Imajte na umu da nas je pet vatrogasaca i nekoliko volontera. No pomoći ćemo vam, posebice onima koji sami ne mogu na ljestve.”

Nevrijeme je zahvatilo Svetu Mariju jučer predvečer. Većina mještana je bila na proslavi u predjelu naselja zvanom Črna Pešta. Siloviti vjetar je iznenadio mnoge, pa tako i obitelj Bobić.

“Naglo se spustio vjetar, a nebo je postalo crno. Digli smo se sa stola jer smo vidjeli da će odnijeti suncobrane. I dobro je što smo otišli jer je par sekundi nakon toga palo drvo na klupe gdje smo sjedili. Spašavali smo živu glavu. Kada smo došli doma, imali smo što vidjeti. Ploče i duge letve sa susjedovog krova nevrijeme je bacilo na našu terasu i krov. Cijelo jutro čistimo. Nikad nisam doživjela takvu oluju, o tome će se godinama pričati”, rekla je Marija Bobić iz Prekmostja, predjela Svete Marije koji je najviše stradao.

Kuća obitelji Frančić iz iste ulice bila je također prva na udaru.

“Bili smo u Črnoj Pešti i sklonili smo se u auto. Djeca su bila prestravljena. Auto se njihao pod naletima vjetra. Pogledala sam nadzornu kameru jer smo i mi imali štetu. Točno se vidi trenutak kada se kaos spustio na zemlju, vjetar je rušio sve pred sobom”, rekla je Mija Frančić.

Radovi na uklanjanju posljedica nevremena zasigurno će trajati sljedećih nekoliko dana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije