skup odmor

KAKVA PREVARA Prvo je uplatila lažno ljetovanje, a potom su njezine podatke koristili za iznajmljivanje drugima!

​U četvrtak, 25. srpnja 2024. godine 45-godišnjakinja je prijavila da je tijekom lipnja ove godine u jednoj grupi na društvenoj mreži Facebook naišla na "povoljan" oglas o iznajmljivanju apartmana u Crikvenici

Kako joj se oglas učinio zanimljivim putem poruka ostvarila je kontakt s navodnim agentom koji iznajmljuje apartmane te je u dva navrata na brojeve računa koje je dobila uplatila novac.

Nakon provedenih transakcija osoba ju je tražila da uplati i ostatak novaca na račun kada je posumnjala da nešto nije u redu.

Kasnije su joj se obratile dvije osobe s upitom da li ona iznajmljuje apartmane te je shvatila da je „agent“ koristio njezinu osobnu iskaznicu, a koju je ona također prethodno proslijedila u cilju rezervacije apartmana.

Lažni agent iskoristio je njezine osobne podatke predstavljajući se kao da je ona kako bi postavio nove lažne oglase o iznajmljivanju apartmana.

Materijalna šteta se cijeni na nekoliko stotina eura.

Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela Prijevara i Nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije