tragedija u daruvaru

ŠOKANTNI DETALJI Ubojica je umirovljeni vojni policajac, a njegova majka je bila štićenica doma

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati

Petero osoba je na mjestu smrtno stradalo, a više osoba je ozlijeđeno, piše Index.hr. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubojica je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 zaprimili dojavu kako je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Dodaju i da je na mjestu događaja u tijeku očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Ubojica je umirovljeni vojni policajac


Ubojica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobjegao je, ali ga je policija uhitila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.


Četvero ranjenih ima prostrjelne rane prsa i ozljede glave, dvoje operirano


Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je pred županijskom bolnicom u Pakracu, gdje je zbrinuto šestero ranjenih iz pucnjave u Daruvaru, sućut obiteljima preminulih, istaknuvši da će preživjelima iz Doma za starije i nemoćne osobe biti pružena psihološku pomoć.

Djelatnica koja je preživjela masakr: Sakrili smo se pod krevet, skakali kroz prozor


Djelatnica koja je u trenutku pokolja bila u domu ispričala je što se dogodilo.

“Mi smo bježali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobjegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bježite, djeco. Pobjegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj djeci kući. Nisam vidjela nikog tko je stradao”, kazala je potresena djelatnica.

Više pročitajte na Index.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije