stradao policajc

KURŠANEC Partijao uz glasnu muziku, a onda udario i ogrebao policajca

Dvadesetsedmogodišnjak osumnjičen kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju

U subotu, 13. srpnja u 22:20 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici, javni red i mir narušavao je 27-godišnjak tako što je na terasi obiteljske kuće putem prijenosnog zvučnika glasno puštao glazbu.

-Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 27-godišnjak ih je počeo vrijeđati i omalovažavati. Pošto se oglušio na upozorenja te potom i naredbu da prestane s činjenjem prekršaja, policijski službenici su nad njime uporabili sredstva prisile. Prilikom primjene sredstava prisile 27-godišnjak je pružao aktivan otpor te je pritom udario i ogrebao policijskog službenika koji ga je privodio, a sve s ciljem sprječavanja obavljanja službenog zadatka.

Uz primjenu sredstava prisile 27-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Čakovec te je uhićen. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 27-godišnjak pod utjecajem alkohola.

U opisanom događaju policijski službenik je lakše ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (puštanje glasne glazbe te vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), 27-godišnjak prekršajno je sankcioniran te mu je oduzet prijenosni zvučnik – javlja policija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije