BRANIO SE ŠUTNJOM

ČAKOVEC Zbog ukradene boce votke traže 14 mjeseci zatvora?

U Čakovcu je 2. prosinca ukradena velika boca votke

Prodavačica je vidjela počinitelja, a snimljen je i video nadzorom. Za krađu je osumnjičen 24-godišnji mladić te je nedavno protiv njega podignuta optužnica. Državno odvjetništvo za njega traži osjetno visokih godinu i dva mjeseca zatvora i to bez uvjeta.

-Okrivljen je da je 2. prosinca 2023. godine, oko 17:30, u Svetojelenskoj ulici u Čakovcu, u trgovini Roto, u cilju da se domogne žestokog alkoholnog pića, s police uzeo i zadržao bocu votke Grey Goose vrijednu 283,49 eura – stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu.


Prilikom ispitivanja okrivljeni se branio šutnjom. Prodavačica pak je, svjedočeći, kazala da je mlađa muška osoba koja odgovara njegovom opisu izašla ništa ne kupivši, ali s bocom votke od tri litre u rukama.
A što se tiče visine kazne koju tužitelji predlažu Općinskom sudu u Čakovcu, razlog je vjerojatno u njegovoj prethodnoj osuđivanosti. Prethodno je zbog krađe osuđivan na šest mjeseci zatvora (uvjetno na tri godine) te zbog nasilja u obitelji na godinu zatvora (uvjetno na pet godina).

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3611

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije