MNOGO PUTA OSUĐENA

KRADLJIVICA IZ PRIBISLAVCA Ostavila torbu s dokumentima po kojima su ju pronašli

U romskom naselju u Pribislavcu živi 49-godišnja žena koja je od 2015. godine naovamo mnogo puta osuđena zbog krađa

Završila je jedan razred osnovne škole te ne čudi glupost koju je napravila četvrtog kolovoza prošle godine.


Prema nedavnoj optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu ušla je kroz otvorena stražnja vrata kuće u Ulici Ruđera Boškovića u Čakovcu. Na stolu u dnevnom boravku pronašla je novčanik postarije vlasnice i iz njega ukrala 500 eura.


Kad su ju ispitivali, branila se šutnjom. Vlasnica kuće pak je kazala kako živi sama, teško hoda i slabo vidi. Stoga joj prijateljica svaki mjesec podigne novac od mirovine na bankomatu.


Tako je i bilo toga dana kad joj je prijateljica donijela 500 eura. Novčanik je stavila na stol te je prijateljicu ispratila do izlaznih vratiju na prednjoj strani kuće. Kad je ova otišla, gospođa je pošla kako bi novac iz novčanika rasporedila za mjesečne potrepštine. No bio je prazan!

-Zaključila sam da je netko u tom trenu ušao kroz stražnji ulaz i ukrao novac. Stražnja vrata otvorila sam ujutro, da se provjetri. Izašla sam na stražnji ulaz i u travi pronašla crnu torbicu koje tamo nije bila ujutro. Uzela sam ju te sam ju spremila, nisam je otvarala. Smatram da ju je odbacila ili izgubila osoba koja je ukrala novac. Ne postoji mogućnost da ju netko baci preko ograde jer se ulica nalazi s druge strane – ispričala je okradena gospođa.


Već služi kaznu


Mjesec dana kasnije prijateljica je ponovo došla. Sve joj je ispričala te joj je pokazala pronađenu torbicu. Ova ju je otvorila i vidjela sudske dokumente na ime “nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti iz Pribislavca”. Nagovorila ju je da nazovu policiju i kradljivica je otkrivena.


Prijateljica je potvrdila njenu priču, dodavši da su gospođi više puta i provaljivali, uglavnom na stražnji ulaz. Zbog toga je morala mijenjati i bravu.

-U torbici su bili razni dokumenti i to osobna iskaznica, rješenje o izvršavanju kazne zatvora, recepti i drugi dokumenti. Nije moguće da bi netko bacio torbicu u dvorište ispred stražnjeg ulaza jer se do njega ne može pristupiti cestom – ispričala je.


Proučeni su pronađeni dokumenti iz crne torbice te je zaključeno kako je riječ o liječničkim nalazima i rješenju o odgodi izvršavanja kazne zatvora za mještanku Pribislavca.


U optužnici piše i kako se ona trenutno nalazi u Kaznionici u Požegi. Za novo kazneno (ne)djelo Odvjetništvo traži 14 mjeseci zatvora.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3611

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije