SUD JE PRIHVATIO ŽALBU

AFERA „ŠTEDNJA“ Preloška bankarica puštena iz zatvora

U javnosti se još nisu slegli dojmovi nakon što se doznalo kako su direktorica poslovnice i osobna bankarica štediše, to jest samim time banku, u Čakovcu “olakšale” za nevjerojatnih 1,812 milijuna eura

Direktorica je 50-godišnjakinja iz Brezničkog Huma, a bankarica 54-godišnjakinja iz Preloga.

Otvorena je istraga pod sumnjom na kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu objema je odredila istražni zatvor.

Obje su se žalile na rješenje o istražnom zatvoru te im je žalba djelomično usvojena. O tome je odlučivalo žalbeno vijeće suda.

– Sud je prihvatio žalbu drugookrivljene te je ona puštena iz istražnog zatvora jer je procijenjeno da više ne postoji opasnost od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi – kazao nam je za 54-godišnju bankaricu njezin branitelj Bojan Bacinger 19. lipnja. Sve to potvrdio nam je i Igor Pavlic, glasnogovornik suda.

Djelomično je usvojena i žalba prvookrivljene, bivše direktorice. Ni kod nje više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, no njoj je istražni zatvor bio određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Smatra se kako ta opasnost nije prošla te je ona zadržana u istražnom zatvoru, doznajemo također od Pavlica.

Podsjetimo, policija i odvjetništvo opisali su kako su okrivljene dugogodišnjim klijentima nudile primamljive oročene štednje, koje uopće nisu u ponudi banke, a nisu polagale gotovinu koju bi klijenti donijeli…

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3609

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije