OPTUŽNICA

ŠOKANTNE PRIJETNJE Kotoripčanin je djevojčicu htio odvesti u Mađarsku?!

Prema optužnici djevojčici s kojom je ljubovao na kraju je zaprijetio da će njoj i njezinoj majci ‘ftrgnuti kičmu’

Protiv mještanina Kotoribe starog 27 godina podignuta je optužnica kojom ga terete za kazneno djelo prijetnje smrću bliskoj osobi.

Riječ je o djevojčici s kojom je započeo vezu kad je imao 26, a ona 14 godina! Prijetnja zbog koje je optužen se, prema optužnici, dogodila kad je on navršio 27, a ona 15.

– Optužen je da je 18. kolovoza 2023. godine, u cilju da zastraši oštećenu s kojom je bio u ljubavnoj vezi, nakon prepiske da joj njezina majka brani vezu s njim, putem aplikacije Whatsapp poslao poruku sadržaja: “Ftrgnem ti kičmu, i njoj”, čime je kod nje izazvao osjećaj straha za vlastiti život – stoji u optužnici.

Prilikom ispitivanja optuženi je sve nastojao ublažiti. Kazao je kako su se upoznali u kafiću u Čakovcu.

– Bili smo nešto na pola. Znao sam da je maloljetna pa se nisam usudio bilo što konkretno poduzimati, no znali smo se vidjeti par puta i to je to. Jučer smo raspravljali o njezinoj mami te me nazvala videopozivom. Plakala je da se svađa s mamom, da više ne može. Ona poruka se ne odnosi na ozljeđivanje neke osobe, nego sam ju samo htio utješiti. Rekao sam joj da mogu ja popričati s njezinom mamom, da vidi da sam normalna osoba. Ponekad smo se i posvađali, ali moje poruke nisu ozbiljne. Nemam namjeru nauditi nikome; ni njoj ni njezinoj mami. Tu sam poruku poslao u afektu – ispričao je pokunjeno istražiteljima.

Majka istražila

Potom su ispitani i svjedoci čija je priča zabrinjavajuća. Majka djevojčice kazala je kako je tijekom svibnja primijetila da joj kći ima dečka.

Mislila je kako je riječ o nekome tko još nije punoljetan. Kći se, dodala je, ružno ponašala, bila je nervozna, agresivna, izbjegavala je razgovor i često bila “na telefonu”. Počela je istraživati, a iz škole su joj javili da je njezina kći u vezi sa starijom osobom.

– Pitala sam njezinu prijateljicu koja mi je potvrdila da je u vezi s dečkom koji ima 27 godina, agresivan je i ima dosje, a zna i da joj je već prijetio. Pitala sam kćer o tome, ali nije željela ništa reći. Samo je rekla da je tu vezu prekinula. Odmah sam otišla na policiju jer je tada još imala 14 godina. Nisam podnijela kaznenu prijavu jer za to, tada, još nisam imala dovoljno dokaza – ispričala je majka.

Idući dan ušla je kćeri u sobu i začula da telefonski razgovara s nekim muškarcem, no kći je prekinula poziv. Potom joj je uplašena kazala: “Ne pušta me na miru, pravim se da smo i dalje u vezi jer s njim moram polako. Samo ja znam kakav je, pokušavala sam prekinuti, ali je bio nasilan. Bojala sam se jer ima dosje i jer sam od njegovih bivših cura čula loše priče o njemu. Znao mi je i prije prijetiti, ali sam mislila da je to u afektu. No s vremenom sam shvatila da bi mogao misliti ozbiljno.”

Tijekom razgovora majke i kćeri okrivljeni je više puta zvao djevojčicu i slao joj poruke koje su ju uznemirile te je počela plakati i rekla: “Nemaš ti pojma kakav je on, ja preveč znam.” Majka je pretpostavila da govori o drogi. Tada joj je pokazala poruku zbog koje je mladić na kraju i optužen.

Agresivan

Svjedočila je i prijateljica žrtve, kazavši kako im je okrivljenik u tom kafiću kazao da ima 19 godina. Prekidali su i mirili se, kaže, ali ju nije puštao na miru.

– Stalno joj se slao poruke, govorio kako će kupiti auto i doći po nju da zajedno idu u Mađarsku te da će joj doći doma. Rekla mi je daj joj je prijetio, da želi otići od njega te da ga mora prijaviti. Rekla mi je i da koristi zabranjene supstance. Jednom prilikom sama sam vidjela kako se razljutio na nju. Htio joj je nešto napraviti, unosio joj se u lice i mahao rukama kao da ju namjerava pljusnuti – ispričala je prijateljica. Na dodatni upit istražitelja potvrdila je kako je među njima bilo fizičkog kontakta te su se ljubili na javnom mjestu.

Okrivljeni je kazneno neosuđivan, dodaje Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, ali je kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Zaključuju da je riječ o doista ozbiljnoj prijetnji teškim tjelesnim ozljeđivanjem; riječ je o istom stavku kaznenog zakona koji govori o prijetnji usmrćivanjem.

Optužnicom za njega Odvjetništvo traži sedam mjeseci zatvora, ali uvjetno, na dvije godine. Uz to traže i sigurnosnu mjeru obaveznog psihosocijalnog tretmana te produženje mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom. Optužnica mu je dostavljena na odgovor.

Sve što vodi prema identitu djevojčice, naravno, valja strogo čuvati. Možemo napomenuti tek kako ona nije iz donjeg Međimurja. A odgovor na ono vječito pitanje glasi – ne, ovo nema veze s romskom zajednicom i djevojčicama koje prerano stupaju u vezu i brak.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3609

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije