ŠANDOROVEC - KURŠANEC

TEŠKO STRADAO MALOLJETNIK Roditelji oprez, motocikli i četverocikli nisu igračke

Ovako to završi kad dijete sjedne za četverocikl

Jučer, 23. lipnja oko 17 sati na nerazvrstanoj cesti između naselja Šandorovec i Kuršanec koja se proteže uz jezero hidroelektrane, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen maloljetni vozač motocikla.

-Nesreća se dogodila u trenutku kada je mlađi maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom nerazvrstanom cestom te tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam, šljunak), gustoći prometa (vozilo ispred) te vidljivosti (oblak prašine).

Uslijed opisane situacije na ravnom dijelu ceste, prilikom dostizanja neregistriranog lakog četverocikla kojim je ispred u istom smjeru upravljalo dijete, izgubio je nadzor nad upravljanjem motociklom, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo.

U trenutku nesreće na četverociklu se u svojstvu putnika prevozio stariji maloljetnik, dok je dijete upravljalo četverociklom bez položenog vozačkog ispita (nije navršilo najnižu potrebu dob za upravljanja tim vozilom). Maloljetni vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana, dok dijete koje je upravljalo četverociklom nije nosilo zaštitnu kacigu. Maloljetni putnik na četverociklu nosio je uredno pričvršćenu i homologiranu zaštitnu kacigu.

Ozlijeđeni maloljetni vozač motocikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo te nadležni zavod za socijalni rad – javlja međimurska policija.

-Skrećemo pažnju roditeljima kako motocikli, četverocikli i dr. slična vozila nisu igračke. Roditelji, poštujete odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima je propisana dobna kategorija za upravljanje određenom kategorijom vozila jer time doprinosite sigurnosti cestovnog prometa, a ponajviše sigurnosti vaše djece- kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije