tragedija kod obrovca

DJETETU NIJE BILO SPASA Česi u automobilu prevozili eksploziv

Zadarska policija izvijestila je o tragediji koja se dogodila kod Obrovca kada je došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane, izvijestila je policija, piše net.hr.

Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), a dvije su ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, a muškarac je nakon pružene pomoći otpušten na kućnu njegu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), a dvije su ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda. Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, a muškarac je nakon pružene pomoći otpušten na kućnu njegu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije