SLUČAJ IZ ČAKOVCA

ZAVRŠILE U ZATVORU U krađi 1,8 milijuna eura od klijenata banke sudjelovala i direktorica poslovnice

Zbog navedenih kaznenih djela, okrivljenicama je određen istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi, a protiv 50-godišnjakinje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvije hrvatske državljanke rođene 1974. i 1969. godine zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, piše Večernji.hr.

Prema izvještaju Državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su okrivljenice od listopada do prosinca 2023. godine, u Čakovcu, u prostorijama poslovnice jedne banke, i to okrivljena 50-godišnjakinja kao direktorica poslovnice, a okrivljena 55-godišnjakinja kao osobna bankarica, nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav proizvod nije nalazio u službenoj ponudi banke.

Osnovano se sumnja da su koristeći povjerenje klijenata stečeno višegodišnjim poslovnim odnosom s 55-godišnjakinjom kao osobnom bankaricom, navodile klijente da za potrebe sklapanja ugovora o oročenom depozitu potpišu dokumente o isplatama gotovog novca s njihovih osobnih računa iako novac nisu primili, ili su ih navodile da donesu gotov novac u banku koji su potom bile dužne položiti na račun banke kao depozit, što one nisu činile.

Osnovano se sumnja da ugovore o oročenim depozitima nisu evidentirale u službenim evidencijama banke, a isplaćen novac s računa klijenata ili donesenu gotovinu su zadržavale za sebe. Na opisani način okrivljenice su si ostvarile protupravnu imovinsku korist na štetu banke u ukupnom iznosu od 1.812.650 eura.

Zbog navedenih kaznenih djela, Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv obje okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi, a protiv 50-godišnjakinje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila im istražni zatvor. Kako doznaje Večernji.hr, jedna od uhićenih je iz Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije